10 ting du ikke vidste om thailandsk kultur

Thailand er et fantastisk land. Men hvor meget ved du egentlig om det? Læs med her og find ud af 10 ting, du formentlig ikke vidste om thailandsk kultur!

En af årsagerne til, at vi danskere er blevet mere interesseret i thailandsk kultur i løbet af de seneste par årtier, skyldes særligt at mange danskere hvert år finder kærligheden blandt thailandske piger. Faktisk kommer flere hundrede thaier til Danmark hvert år og slår sig ned efter at have fundet deres kærligheden i en dansker.

Bliv klogere på Thailand og deres kultur

Thailand er et utroligt fascinerende og spændende land med en rig historie og mangfoldig kultur. Herunder har vi samlet 10 ting, du måske ikke vidste om thailandsk kultur, og som måske kan lære dig noget nyt om det fascinerende land i øst.

  1. Thailand er det eneste land i Sydøstasien, som aldrig har været under europæisk herredømme.

Kun ganske få lande kan efterhånden tilslutte sig den gruppe af nationer, som aldrig på noget tidspunkt i historien har været under europæisk magt eller kolonisering. Derfor ser man heller ikke på samme måde tegn på vestlig kultur eller infrastruktur i det thailandske rige, som man gør i f.eks. Cambodia, hvor franskmændene var, eller Malaysia hvor englænderne var.

  1. Hvert år afholdes en festival udelukkende dedikeret til aber i Thailand

Det lyder måske ekstremt, men den er god nok. Dyrelivet er noget, som betyder utroligt meget for thaierne. Her inviterer de lokale i provinsen Lopburi over 600 aber til at komme og spise ved en nøje forberedt buffet, som primært består af ris, frugt og grillet kød.

  1. Det er vigtigt at udvise respekt for den royale familie

Den kongelige familie i Thailand er ikke nogen vittighed, og ikke noget som tages let på, hvilket vi måske ellers er vant til i vestlige lande. Det er strengt forbudt (og forbindes med højforræderi!) at begå handlinger, der anses som respektløse over for den kongelige familie.

Fakta om Thailands madkultur

Når det kommer til thailandsk madkultur, er der også ganske interessante fakta og traditioner, som du måske ikke kendte til.

  1. Thailand er hjemsteder for en fisk, der kan gå på land

Det lyder måske som taget ud af et eventyr, men i Thailand findes der faktisk en fisk, som kan gå på landjorden. Der er tale om en særlig art ved navn Cryptotora thamicola, som altså er i stand til at kravle og er beskrevet med ligheder til en salamander.

  1. Thailand er Red Bulls fødested

Den blev udviklet på baggrund af en sød lokal drik ved navn Krating Daeng, som blev solgt flere steder i Asien efter 1976. Omkring midten af 80’erne ændrede en østriger ved navn Dietrich Mateschitz på den traditionelle opskrift, så den passede bedre til vesterlændinges smagsløg, og sådan blev Red Bull til.

  1. Thailand er hjemsted for en af de mest bizarre vegetar-festivaler

Phuket Vegetar Festival afholdes hvert år i oktober måned, og er blandt de mere outrerede festivaler på denne side af kloden. Det særligt mærkelige ved denne festival er den adfærd, som mange af de besøgende udøver. Blandt andet foregår der voldsomme selvskadende ritualer, som har til formål at rense sjælen for de deltagende. Udover dette går nogle af de lokale går sågar over glødende kul eller faster op til festivalen.

Interessant info om dating og kærlighed

Inden for thai dating og kærlighed er der også interessante fakta, som du bør være opmærksom på, hvis du bevæger dig inden for disse sfærer i løbet af dit næste visit!

  1. Hvis du inviterer på date, så betaler du

Glem alt om ligestilling og det at splitte regningen, som du måske er blevet vant til i Danmark. I Thailand er det den som inviterer ud, som betaler. Det er således en god måde at score nogle billige point, hvis du på forhånd er indstillet på at betale på din date.

  1. At have BH på er anset som anstændigt

I Thailand bliver vestlige kvinder tit anset som seksualiserede og fristende. Derfor vil de fleste anstændige kvinder i Thailand også bære BH (også selvom de måske ellers har udfordrende beklædning på). Vælger du som kvinde at gå uden BH, kan du derfor antage, at du vil få en del granskende og måske lidt for nysgerrige blikke.

  1. Der er særlige regler for gravide

Med regler tales her om uskrevne regler, som ikke desto mindre følges ret nøje af den thailandske befolkning. De fleste gravide thailandske kvinder besøger ikke syge mennesker, spiser ikke chili og tager ikke på fisketur, da disse begivenheder anses som urene og kan forårsage ulykke for den gravide.

  1. Pas på med at “udpege” din udkårne!

I Thailand anses det som ganske uhøfligt at pege på folk. Særligt er det ilde set at pege på munke eller medlemmer i den kongelige familie. Hvis du skal referere til nogen, anbefales det i stedet at pege med håndfladen, mens fingrene peger mod jorden. Denne gestus anses som langt mere høflig og respektfuld.

Vi håber at du med disse sjove og mærkværdige fakta er blevet klogere på den thailandske kultur, og også bedre til at begå dig forskellige steder i Thailand på dit næste visit!