Sådan finder du arbejde i Thailand som dansker

Er du også fristet ved tanken om at flytte tilværelsen om på den anden side af jorden? Læs med her, om hvordan du sikrer dig et fedt job i Thailand.

I de seneste år er flere og flere danskere blevet fristet til at rykke teltpløkkerne op og prøve lykken i Sydøstasien. Dette skyldes særligt det varmere klima, den frodige natur, den hjertelige og åbne kultur, de billigere leveomkostninger, samt ønsket om at prøve noget nyt.

Det kan også være, at du er en af de heldige, som har fundet din livspartner eller sjæleven i Thailand, eller måske drømmer du stadig om at finde en thailandsk partner og slå dig ned i ’smilenes land’?

Uanset hvad din bevæggrund er, så er der masser af mulighed for at finde din arbejdsmæssige lykke i Thailand. Her er rigtig gode muligheder for udlændinge, og der er mange jobmuligheder, som måske er anderledes, end hvor du er nu.

Jobs inden for undervisning og læring

Kan du lide at undervise og lære fra dig, så er der gode muligheder for at sikre et lukrativt job i Thailand.

  1. Arbejd som underviser i Thailand

Den måske mest åbenlyse stillingsbetegnelse for vesterlændinge i Thailand, er som underviser – særligt i engelsk eller andre europæiske sprog. Her kan du sikre dig et fyldestgørende job og samtidig tjene en fin løn. For statsligt ansatte ligger lønnen for lærere typisk mellem 30.000 og 35.000 Baht per måned, mens lønnen i den private sektor er lidt højere og rammer mellem 45.000 til 100.000 Baht om måneden.

  1. Arbejd som dykkerinstruktør

Hvis du er en af de heldige personer, som er PADI-kvalificeret dykkerinstruktør, så kan du finde arbejde i Thailand som dykkerinstruktør. For eksempel kan du arbejde på en af de fantastiske smukke øer i Thailand (blandt andet Phi-Phi eller ved Krabi). Lønnen for en instruktør er typisk 30.000 til 40.000 Baht om måneden, og hvis du endnu ikke har din PADI-uddannelse kan du nemt tage den. Dette er en god måde at kombinere smukke naturoplevelser og en fed hobby med sit arbejde! Potentielt kan det lade sig gøre at blive færdiguddannet dykkerinstruktør på 4-6 måneder.

Spændende internationalt arbejde

I Thailand findes også gode muligheder for at varetage en interessant stilling for en international virksomhed eller organisation.

  1. Arbejd for en NGO eller GO

Hvis du er uddannet eller trænet inden for socialhjælp, humanitært arbejde eller udvikling, så kan du finde arbejde hos internationale NGO’er eller GO’er. Disse stillinger er typisk kontraktbaserede på et år ad gangen, og du skal derfor være forberedt på mere usikkerhed i din jobsituation.

  1. Arbejd på en ambassade eller for FN

En anden utroligt spændende mulighed i Thailand er at arbejde for en international ambassade, eller sågar for den verdensomspændende organisation Forenede Nationer (FN). Vær dog opmærksom på, at denne type stillinger kan kræve specifikke uddannelser eller baggrunde, samt at selve ansættelsen kan tage lang tid.

  1. Arbejd for en international virksomhed

Der er stor økonomisk fremgang og udvikling i Thailand i disse årtier. Derfor findes der også et utal af internationale virksomheder med base i primært Bangkok, men også nogle af de andre byer. Her har du mulighed for at finde en spændende stilling, og samtidig få en pæn løn og måske frynsegoder. Desuden har du med et arbejde i en multinational virksomhed typisk mulighed for at flytte til en anden filial i et andet land, hvis du skulle have lyst til det på et tidspunkt.

Bliv din egen chef – arbejd som freelancer

I Thailand er der gode muligheder for at blive selvstændig, og dermed selv bestemme hvornår, hvor og hvor meget du vil arbejde. Det giver samtidig mulighed for at rejse rundt og arbejde på farten.

  1. Sælg din arbejdskraft på Fiverr

Hvis du er dygtig til computere, for eksempel webdesign, grafisk design, opsætning af hjemmesider eller software programmering, så kan du sælge din arbejdskraft på sider som Fiver.com. Her har du mulighed for at tjene op til 100 USD på en dag, og hvis du er hurtig og dygtig til dit arbejde, kan du nemt sikre dig en fin månedsløn på denne måde.

  1. Arbejd som freelance tekstforfatter

Hvis du er dygtig med ord, kan du finde spændende arbejde som tekstforfatter. For eksempel kan du sælge din arbejdskraft på sider som Upwork. Ligesom Fiverr melder du dig her ind på opgaver, som typisk har en forudbestemt betaling. Her vil du relativt nemt kunne tjene omkring fra 10 USD i timen og på den måde også sikre dig en god løn, hvis du er hurtig og dygtig på tasterne.

Hvor skal jeg søge arbejde henne?

Der findes mange gode hjemmesider, hvor du kan se ledige stillinger i Thailand – både lokale, mens også sider som LinkedIn. Sørg for at have dit CV og en motiveret ansøgning klar, så du hurtigt kan reagere på spændende stillingsopslag, som måtte dukke op.

Hvordan får jeg arbejdstilladelse i Thailand?

Det er ulovligt at arbejde i Thailand, hvis du ikke har arbejdstilladelse. Loven kan være en smule kringlet, så sæt dig godt ind i den, inden du begynder at arbejde i Thailand.

Det er en god idé at alliere sig med en lokal advokat, som kan vejlede dig i din rejse og klæde dig ordentligt på til at kunne arbejde lovligt i Thailand.